Leesclub: Instructies en Regels

Deze regels, richtlijnen en consequenties zijn bedoeld om de continuïteit en de kwaliteit van de leesclub te waarborgen en de rechten van alle leden te beschermen.

books, book store, library-389392.jpg
In aanmerking komen

Iedereen kan lid worden van de leesclub, ongeacht hun ervaring met lezen, maar leden moeten minstens 14 jaar oud zijn.

Lidmaatschapskosten

Een contributie kan worden gevraagd van de leden om de kosten van boeken, ruimtehuur of andere uitgaven in verband met clubactiviteiten te dekken.

Aanwezigheid

Leden moeten hun aanwezigheid 21 dagen voor elke bijeenkomst bevestigen en de clubcoördinator een week van tevoren op de hoogte stellen als ze niet aanwezig kunnen zijn.

Geen reclame

Leden zijn verboden om de club te gebruiken als platform voor het werven van zaken of het promoten van producten.

Beëindiging van het lidmaatschap

Het clubcoördinatieteam behoudt zich het recht voor om het lidmaatschap van een lid te beëindigen als zij een van de regels van de club overtreden of gedrag vertonen dat verstorend is voor de groep.

Volg de regels

Leden moeten de regels en richtlijnen van de club volgen, en elke overtreding van de regels kan gevolgen hebben zoals schorsing of verwijdering uit de club.

Post in onze WhatsApp-groep

Stuur berichten naar onze officiële WhatsApp op +31 6 84451777. We publiceren maximaal twee berichten per dag en houden WhatsApp mogelijk open tijdens belangrijke evenementen van de leesclub.

Actieve deelname

Leden worden verwacht actief deel te nemen aan discussies en bij te dragen aan de activiteiten van de club, zoals het suggereren van boeken om te lezen of het organiseren van evenementen.

De werklast delen

Alle leden moeten de werklast van het organiseren en plannen van evenementen, vergaderingen en boekselecties delen.

Respecteer andere leden

Behandel alle leden met respect, zelfs als je het niet eens bent met hun meningen of perspectieven. Vermijd het gebruik van beledigende taal of persoonlijke aanvallen.

Vertrouwelijkheid

Leden worden geacht de vertrouwelijkheid van persoonlijke informatie gedeeld tijdens clubbijeenkomsten te handhaven.

Respecteer de omgeving

Leden moeten de omgeving waar de bijeenkomsten plaatsvinden respecteren en vermijden gedrag dat schade kan veroorzaken of de eigendommen kan verstoren.

Plezier hebben

De leesclub is een plek voor plezier, leren en het delen van ideeën. Dus, heb plezier en geniet van de ervaring!

Post in onze Facebook-groep

Voel je vrij om te posten in onze Facebook-groep voor discussie. We zullen uw bericht beoordelen op naleving van de regels van de Stichting voordat we het publiceren.

Vaak gestelde vragen

Een LeesClub is een groep mensen die regelmatig samenkomt om te discussiëren over gelezen boeken. De club biedt een sociaal forum voor boekenliefhebbers om met elkaar in contact te komen en intellectuele gesprekken te voeren.

 

De voordelen van deelname aan een LeesClub zijn de mogelijkheid om een verscheidenheid aan boeken te lezen en te bespreken, nieuwe mensen te ontmoeten die dezelfde interesses delen, en deel te nemen aan intellectuele discussies in een ontspannen en sociale omgeving.

Volgens de richtlijnen op de website moet een LeesClub minstens één keer per twee maanden samenkomen om het geselecteerde boek te bespreken. Clubs kunnen echter desgewenst vaker bijeenkomen.

Nee, het volstaat om je één keer aan te melden en voor elke activiteit afzonderlijk de aanwezigheid te bevestigen in een WhatsApp-bericht.

 

U kunt natuurlijk altijd iemand meenemen, u moet de moderators hiervan op de hoogte stellen om het aantal aanwezigen te controleren.

 

Daar zijn we natuurlijk blij mee, je kunt er als toehoorder bij zijn.

 

Zeker, u bent van harte welkom om aanwezig te zijn en een idee op te doen. We hopen dat onze activiteiten u zullen motiveren om snel te gaan lezen.

 

De duur van LeesClub bijeenkomsten kan variëren afhankelijk van de grootte van de groep en de diepgang van de discussie. Meestal duren de bijeenkomsten tussen de twee en vier uur.

 

U kunt vele soorten berichten delen die verband houden met boeken en lezen. Hier zijn de geaccepteerde berichten:

 • Boekbespreking
 • Leeservaring
 • Vragen over boeken of leesadviezen
 • Boekenbeurzen
 • Ervaring met een boekhandel of online winkel
 • Interessante citaten
 • Culturele evenementen in verband met lezen of boeken
 • De kosten worden bepaald op basis van de kosten van de activiteiten zoals beschreven in het jaarverslag.
 • Betaling is vereist om reserveringen voor de sessie te bevestigen.
 • Annuleringen die een week voor de sessie worden gemaakt, komen in aanmerking voor restitutie.
 • Eventuele betalingsgerelateerde kosten worden in mindering gebracht wanneer het bedrag wordt geretourneerd.
 • Annuleringen in de laatste week voor de sessie of niet-aanwezigheid worden niet gerestitueerd.
nl_NLDutch